ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Filip Hammars utmaning till Metallica: Vi ska ta tillbaka publikrekordet

Gustaf Larsson · 8 Maj 2018
Uppdaterad 8 Maj 2018
Filip och Fredrik vill ta tillbaka sitt nyligen slagna publikrekord.

Filip och Fredrik vill ta tillbaka sitt nyligen slagna publikrekord. Foto: IBL


Under den senaste veckan har Metallica tagit tillbaka sitt publikrekord i Globen – två gånger om. Senaste rekordinnehavarna var Filip och Fredrik, som nu siktar på att utmana om rekordet igen.

klar

Artikellänk är kopierad

I juni 2014 hade Filip och Fredrik som mål att slå Metallicas publikrekord i Globen med en stor livepodcast – och de lyckades. Metallicas tidigare rekord på 16 531 personer slog programledarduon då med 16 592 – 62 personer fler än det amerikanska rockbandet.

Men i helgen tog Metallica tillbaka rekordet med besked. Först med 16 858 i publiken i lördags, och sedan ytterligare ett snäpp på måndagen med 17 303 i publiken. Det är första gången någonsin Globenpubliken varit större än 17 000 personer. ”On Saturday we kicked those comedians ass! ‎Tonight we kicked our own ass!” hälsade Metallicas trummis Lars Ulrich i ett pressmeddelande från arrangören Live nation.

Nu siktar Filip och Fredrik att återigen uppträda i Globen och ta tillbaka sitt nyligen förlorade rekord.

– Jag tror inte att Metallica, i den mån de bryr sig, ska vara allt för säkra på att det rekordet håller i sig. Det är inte omöjligt att jag och Fredrik återvänder inom en snar framtid. Om vi gör det igen får vi fan se till att pressa in några stolar till, säger Filip Hammar och fortsätter:

– Vi har inga konkreta planer än så länge, men vi gillar att uppträda. All respekt till Metallica, jag avgudar James Hetfield och unnar honom allt. Men med all den framgång han har haft kan jag tycka det är roligare att vi har detta rekord. Jag tror knappt han är medveten om det själv, säger Filip Hammar.

En annan som har dragit till sin en storpublik till Globen är Johannes Paulus II, vars framträdande i Stockholm 1989 samlade 14 000 besökare. Filip Hammar var själv där.

– Jag tycker det är kul att Påven hade ett rekord i och med att det är en sån jävla udda företeelse, udda företeelser har jag alltid varit svag för. Men nog fan är det vi som ska ha det rekordet, och mår bäst av det rekordet. Så det blev en morot för oss.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro