ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Filippa, 13, och hennes kompisar bjöd med flyktingbarn till lekland

Åsa Larsson · 1 Dec 2015
Uppdaterad 1 Dec 2015
Ett tiotal elever från årskurs sju hjälpte till med projektet – däribland Filippa Dos Santos Johnson, 13: "Det var jättejätteroligt".

Ett tiotal elever från årskurs sju hjälpte till med projektet – däribland Filippa Dos Santos Johnson, 13: "Det var jättejätteroligt". Foto: Montage/Privat/Eskilstuna-kuriren


64 flyktingbarn fick i måndags chansen att leka och åka rutschkanor på Leos lekland i Strängnäs – tack vare en grupp högstadieelever.

klar

Artikellänk är kopierad

Leos lekland i Eskilstuna fylldes av glada barn och föräldrar från asylboendet Hotell Mälarblick under tre timmar i måndags. Bakom initiativet stod en grupp elever i 7:an på friskolan Asken i Strängnäs.

– Alla var jätteglada. Så fort barnen fick på sig sitt armband så sprang de iväg till rutschkanorna och började leka, berättar 13-åriga Filippa Dos Santos Johnson, en av initiativtagarna, för Metro.►LÄS MER: Här tar Henrik med 35 flyktingbarn till Leklandet i Karlstad Eleverna i sjuan undersökte om det gick att få till ett besök med flyktingbarnen och började samla in pengar. 

– Vi hade kollat upp det mesta när vi hörde av oss till Sheila Kjell på boendet, och hon blev jätteglad och tyckte att det var en bra idé, säger Filippa.

Boendet stod för resan och elevernas projekt täckte inträdet på leklandet. Nu hoppas Filippa på att deras initiativ ska inspirera andra att vilja göra goda insatser för flyktingar.►LÄS MER: Här leker polisen med flickan – bilderna får hjärtan att smälta – Vi hade aldrig kommit hit utan skolungdomarnas och boendets hjälp. Det betyder jättemycket, mina barn tycker att det är så roligt, säger en av föräldrarna, Amer Ezziden, till Eskilstuna-kuriren.

Här kan du se Eskilstuna-kurirens film från besöket.

– Det är väldigt fint gjort. Barnen har varit så förväntansfulla, säger Sheila Kjell, boendevärd på Hotell Mälarblick, till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro