ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Filippa, var är du?

Metro · 5 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Tensta väntar på Filippa Reinfedlt. I går samlades ett hundratal Tenstabor på torget för att se om Filippa Reinfeldt ska komma och svara på deras frågor. 

Tensta väntar på Filippa Reinfedlt. I går samlades ett hundratal Tenstabor på torget för att se om Filippa Reinfeldt ska komma och svara på deras frågor.  Foto: Lotta Imberg


Tenstabor väntar på landstingsrådet

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag vill ta debatten här, där de som drabbas av politiken finns, säger Nalin Pekgul (s), som i går fick stöd av Mona Sahlin och artisten Adam Tensta.
– Jag vill ta debatten här, där de som drabbas av politiken finns, säger Nalin Pekgul (s), som i går fick stöd av Mona Sahlin och artisten Adam Tensta.Foto: Lotta Imberg

Tensta väntar. Fyra torsdagar i rad har Nalin Pekgul, ordförande i socialdemokratiska kvinnoförbundet, samlat Tenstabor på torget i centrum.

Där  väntar de på att sjukvårdslands­tings­rådet Filippa Rein­­feldt (m) ska dyka upp och debattera det nya syste­met Vårdval Stockholm som slår hårt mot förorten.

Vid ett protestmöte i går fick Nalin Pekgul stöd av partiledaren Mona Sahlin och artisten Adam Tensta.  Vårdcentralerna i Tensta får mindre resurser och det blir neddragningar. Oron för sämre vård är stor.– Vågar hon inte kom­ma? Är hon rädd för verkligheten eller för att se människor i ögonen? Det blir värre och värre för förorten. Vården, skol­orna och människorna drabbas när det blir neddrag­ningar, säger Tenstabon Monika Kumari.

– Behov ska styra vården, inte var man bor. Re­surser ska inte flyttas från Tensta till Lidingö, säger Mona Sahlin.

Metro har sökt Filippa Reinfeldt för en kommentar.

... hon var i Kallhäll

Filippa Reinfeldt var i går bara någon mil från Tensta, i Kallhäll, och talade om positiva effekter av Vårdval Stockholm, om att det blir fler vård­centraler och mottagningar när fler privata aktörer etablerar sig.

Sju nya husläkarmottagningar på Järvafältet är i förhållande till folk­mängden nästan dubbelt så många som i Stockholms innerstad, en­ligt moderaterna.

– När det nu visar sig att det i relation till befolk­nings­mängden beräknas öppnas fler husläkarmottagningar på Järvafältet än i Stockholms innerstad finns det än större anledning att vara stolt över vårdvalsmodellen, säger Filippa Reinfeldt i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro