ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Film från butik på Drottninggatan anmäls – efter terrordådet

Filip Häggberg · 24 Apr 2017
Uppdaterad 24 Apr 2017
Enligt länsstyrelsen är det sannolikt att filmen visar terrordådet.

Enligt länsstyrelsen är det sannolikt att filmen visar terrordådet. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT


En butik på Drottninggatan har anmälts för olaglig kameraövervakning. Enligt länsstyrelsen är filmen som butiken anmälts för med stor sannolikhet den som visar terrordådet i Stockholm den 7 april.

klar

Artikellänk är kopierad

Länsstyrelsen i Stockholm fick den 10 april in en anmälan, där den anonyma personen berättade att ”inspelat material från en övervakningskamera monterad vid Drottninggatan sprids i sociala medier och visas på nyheterna”, skriver Stockholm Direkt.

Emil Vik är handläggare på länsstyrelsen och har hand om ärendet. Enligt honom är det med stor sannolik filmen som visar hur människor flyr in i en butik och sedan den framstormande lastbilen under terrorattacken på Drottninggatan den 7 april som det rör sig om.

– Ja, jag antar att det är den filmen och den kameran som anmälan gäller i och med den händelsen. Det är vanligt med anonyma anmälningar, säger Emil Vik till Stockholm Direkt.

Vilken butik det handlar om ska länsstyrelsen ta reda på, sedan kommer de meddela butiken att man inte får sprida filmer i sociala medier, och att de måste rikta om kameran så att den inte filmar gatan.

Vid attentatet på Drottninggatan 2010 anmäldes också flera kameror som inte hade tillstånd.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro