ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Film om Cobain rå och kaotisk”

Peter Lindholm · 26 Sep 2011
Uppdaterad 26 Sep 2011

Jared Leto har anmält sig till huvudrollen.

klar

Artikellänk är kopierad

En långfilm om Kurt Cobains liv var planerad till 20-årsjubileet av Nirvanas album ”Nevermind”.  Nu får den kanske i stället premiär 20 år efter sångaren Kurt Cobains död.

Under Torontos filmfestival bekräftade regissören Oren Moverman (känd för ”The Messenger” och Bob Dylan-filmen ”I’m not there”) att arbetet fortskrider. – Den kommer att bli rå och kaotisk, precis som Cobains liv var. Folk känner till den korta versionen – att han tog en massa heroin, skrev ”Smells like teen spirit”, blev världens största rockstjärna och tog livet av sig. För mig är de mest kända grejerna om honom de minst intressanta, förklarar Moverman för Collider.com

Manuset är skrivet av David Benioff (”Game of thrones” och ”X-Men Origins: Wolverine”). – Kurt Cobain var en väldigt viktig person för mig när jag var yngre. Jag kommer aldrig att glömma när jag hörde ”Smells Like Teen Spirit” för första gången” – och vad jag gjorde när jag fick höra att han tagit livet av sig, säger han till Metro.

Änkan Courtney Love har slagit fast att hon vill se James McAvoy (”X-Men: First class”) i rollen som Kurt Cobain och Scarlett Johansson som sig själv.

Men en joker i sammanhanget är den rockande filmstjärnan Jared Leto från 30 Seconds to Mars. Han har anmält sig till huvudrollen genom att lägga ut en stilsäker Kurt Cobain-imitation på YouTube.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro