ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Film på köpet med nya Sony Ericsson W995

Metro Teknik · 15 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Filmerna laddas ner från Playnow Arena på nätet och flyttas sedan över till telefonen.

Filmerna laddas ner från Playnow Arena på nätet och flyttas sedan över till telefonen.


klar

Artikellänk är kopierad

FILM. Möjligheten att se drygt 15 filmer per månad, varav fem byts ut mot nya varje månad. Det ingår nu för den som köper Sony Ericssons senaste multimediatelefon W995. Totalt bjuds köparen på 60 filmer om året, utan extra kostnader.Filmutbudet är dock inte direkt i bioklass. Gamla 80-talsrullar som Eddie Murphy-klassikern "Golden Child" blandas med någon enstaka nygammal amerikansk komedi som Paris Hiltons "Pledge this". En och annan film från förra året smiter med i utbudet. En varning om hur många dagar det är kvar tills drm-skydet gör filmerna är obrukbara är ständigt närvarande.Filmerna är låsta och kan bara ses i de telefoner som stödjer systemet. Än så länge gäller det bara W995, men flera framtida Sony Ericsson-lurar ska levereras med tjänsten. Nedladdning sker från en webbsida och filmerna läggs sedan över på telefonen, ingen nedladdning kan göras direkt till telefonen.

Analys: "Tyvärr bästa filmtjänsten i mobilen"

Kristoffer Rengfors – Metro Tekniks prylexpert

Eftersom Playnow Arena till en början bara finns i W995 blir tjänsten ett sätt att locka köpare till den relativt dyra W995, som visserligen är en fullspäckad telefon med 8,1 megapixel stark kamera och gps. Att alltid ha tillgång till ett par filmer att slökolla i mobilen är en välkommen funktion, men inget som kommer skapa rusning efter W995. Film har det gått att se i mobilen länge, men det laglig utbudet av filmtjänster är oerhört skralt.Det allra mest intressanta med Playnow Arena Movie är istället att en oerhört omodern drm-skyddad tjänst där användarna får välja mellan 15 ynka filmer, som dessutom visas under en begränsad tid, i något som mest liknar filmutbudet på ett halvtaskigt flygbolags Atlantkorsningar är den absolut utan tvekan bästa filmtjänsten som år 2009 erbjuds i de svenska mobilnäten. Det säger mer om var filmbranschen står i sitt tänk än hur bra tjänster Sony Ericsson kan erbjuda. Det är så tragiskt att jag bara vill gråta.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Teknik
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro