ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Filmade dementa på boende – avskedas

Filip Joelsson · 30 Apr 2018
Uppdaterad 30 Apr 2018
Tre undersköterskor har slutat på arbetsplatsen, sedan det uppdagades att de filmat vårdtagare och använt materialet på Snapchat. Arkivbild.

Tre undersköterskor har slutat på arbetsplatsen, sedan det uppdagades att de filmat vårdtagare och använt materialet på Snapchat. Arkivbild. Foto: Pixabay/Getty Images


En av de tre undersköterskor som tidigare anklagats för att ha filmat dementa på ett boende i Göteborg och lagt ut innehållet på Snapchat har avskedats från sin arbetsplats, skriver GT. De andra två har sagt upp sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i mars som ledningen på ett kommunalt äldreboende i Göteborg fick reda på att tre undersköterskor hade filmat och fotograferat minst en vårdtagare på boendet och använt innehållet i en sluten grupp på Snapchat. I gruppen ska det även ha förekommit kränkande kommentarer om vårdtagaren.

Sedan händelsen uppdagades  har sköterskornas anställningar pausats, i väntan på att stadsdelen utreder ärendet. Nu har två av undersköterskorna valt att säga upp sig, och en har fått sparken, skriver GT. 

De tre undersköterskorna ska inledningsvis ha nekat till anklagelserna, men senare tagit ett initiativ till ett möte med arbetsgivaren, där de delvis medgett handlingarna.

Två av dem väljer att gå självmant, uppger stadsdelens personalchef för GT, medan en – den som ska ha varit mest drivande i processen – avskedas.

En polisanmälan har även gjorts enligt lagen om kränkande fotografering, uppger GT.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro