ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Filmfestival med fokus på ung film

Pontus Hammarlund · 22 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Rapaport ska sitta i festivaljuryn.
Alexandra Rapaport ska sitta i festivaljuryn.

I dag är det återigen dags för filmfestivalen Vårrullen i Botkyrka utanför Stockholm. – Vi var verkligen en liten festival och har vuxit väldigt mycket på tre år. Från att ha varit ett projektarbete på en gymnasieskola till att vi är länets största filmfestival i genren, säger projektledaren Ulrika Bokstad.

STÖRST FÖR UNGA Festivalen är Stockholms största för unga mellan 15 och 26 år och äger rum på Mångkulturellt centrum i Fittja. – Vi söker efter nya filmtalanger med betoning på Stockholm. Vårrullen ska vara fönstret utåt för ung film i länet. Vi vill vara en länk mellan oetablerade och etablerade filmare. Vår ambition är att avmystifiera filmbranschen, säger Ulrika Bokstad.

RAPAPORT I JURYN Samtliga 100 inskickade bidrag visas under dagen. 26 har nominerats och festivalens två jurygrupper består av bland andra Rafael Edholm, Alexandra Rapaport och Stefan Jarl. Den ena juryn ska utse vinnaren av Jarowskijs stipendium. Den andra vilka som får åka till Novemberfestivalen i Trollhättan. Dessutom delas de nyinstiftade Digidesigns pris och Avid Technical Award ut. Under festivalen blir det även teater, live graffiti, artistuppträdanden av bland andra Svensk Pop och Azte N ’Tasty och så anordnas det en manus-workshop.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro