ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fin rull även på heltäckningsmatta

Jonas Ryberg · 30 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Fyra globar till Explorer Mini-mouse från Microsoft.
Fyra globar till Explorer Mini-mouse från Microsoft.

MUS-SUV. I mössens värld är blått samma sak som fyrhjulsdrift och hög markfrigång i bilarnas. Microsofts senaste mus har också fått ett namn som skulle passa lika bra på en SUV.Explorer Mini Mouse har fått en blå lampa i stället för en röd. Enligt forskarna på Microsoft innebär det en ljuskägla som reflekteras bra från alla underlag. Tekniken kallas Bluetrack och är mjukvarujättens egen. Explorer är framtagen speciellt för den som har bärbar dator och kan tänkas stöta på     andra material än det vanliga skrivbordet. Och visst fungerar det lilla pekdonet bra.

Jag har testat det på allt från heltäckningsmatta till marmor utan att stöta på problem. Knapparna och rullhjulet fungerar även de som förväntat och passar bra i mina händer. Men det är förstås en smaksak. En smart funktion för resenären är att dongeln som kopplar Explorer trådlöst till datorn har ett fack på musens undersida.

Får Microsoft som de vill dyker den blå lampan säkert upp i fler möss. Och inte mig emot. Blått är minst lika snyggt som rött.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro