ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

FIN Semestertips

Stockholm Hanna Göransson · 3 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Svenskarna spenderar totalt 45 miljarder på semestern. En snittfamilj gör av med 14 000 kronor. Det framgår av en undersökning som Synovate Temo har gjort på uppdrag av Nordea. Ungefär hälften av de tillfrågade vet att de kommer att göra av med mer pengar än de har planerat. Och det är på semestermålet som budgeten spricker. - De flesta lägger undan till resan men väl på plats drar kostnaderna iväg. Vi vill göra fler utflykter och barnen vill ha mer glass, säger Ingela Gabrielsson, privatekonom på Nordea. Hon tipsar om att hitta en billigare resa så att man har mer att spendera på plats. Ett annat tips är att ge barnen en egen semesterkassa att ta hand om för att slippa tjat. - Alla har tyvärr inte möjlighet att resa på semester, säger Ingela Gabrielsson. Men det kostar att semestra hemma också. Om man planerar så kan man komma billigare undan. Det är de oplanerade, spontana aktiviteterna som kostar.

Att åka på semester är det första vi drar ner på när vi får det tufft ekonomiskt. Det är också just resor vi prioriterar när vi får pengar över. En fjärdedel av svenskarna tror att de kommer att lägga mer pengar på årets semester jämfört med förra året.

Hanna Göransson [email protected]

Privatekonomens bästa tips * Gör upp en budget * Låt barnen få en egen semesterkassa * Fixa matsäck till utflykterna

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro