ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fina vitsord – det här betyder de egentligen

Mary Örnborg · 25 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Klicka på bilden för att se en större version.

Klicka på bilden för att se en större version.


klar

Artikellänk är kopierad

Stolta och prydliga – så brukar de flesta tjänstgöringsbetyg se ut. Men det kan vara lurigt att lista ut innebörden av de vackra orden. I omdömet finns det ofta dolda budskap och blinkningar till andra arbetsgivare. Tjänstgöringsintyg innehåller aldrig negativa värdeord som inkompetent, oduglig eller medelmåtta. 

I stället använder de flesta företag en dold betygsskala. Det kanske låter bra att det i betyget står att man utfört ”arbetsuppgifterna till full belåtenhet” och att arbetsgivaren ”med nöje kan rekommendera” personen i fråga. Men enligt de koder som chefer och personalavdelningar använder är det ett betyg som ligger under snittet.– Alla företag som har en personalchef eller en personalavdelning använder sig av en verbal betygsskala, säger Georg Uggelberg, författare till boken ”Att skriva och tolka tjänstgöringsintyg”.Mindre företag har inte alltid samma vana att använda den verbala betygsskalan när de skriver ett tjänstgöringsbetyg – vilket kan skada den anställde när denne ska söka nytt jobb.– Ett företag som inte är van vid att använda kodspråket kan ge vitsorden ”mycket bra” – och faktiskt mena det. Men på ABB eller Ericsson kommer det omdömet att tolkas som att personen presterat under snittet.

Som anställd gäller det med andra ord att läsa sitt tjänstgöringsintyg noga. Tycker man att man har varit en stor tillgång kan man som anställd ge arbetsgivaren en fingervisning om vad som ska stå i betyget.– Man kan alltid begära att få sitt tjänstgöringsbetyg omskrivet om man inte tycker att det stämmer överens med verkligheten.

Enligt Georg Uggelberg ska man också vara uppmärksam på vad som inte står i betyget. Ett kort omdöme innebär i det stora hela ett sämre betyg.– Ett betyg ska innehålla en noggrann beskrivning av arbetsuppgifter och ansvar man som anställd har haft. En potentiell arbetsgivare läser in också det som har uteslutits i ett betyg.Men man är inte helt rökt om ens tjänstgöringsbetyg med kanske inte de mest rättvisande vitsorden hamnar hos en arbetsgivare som kan kodspråket.– Nej, betygen är bara en del i det som avgör om man får jobbet eller inte. Referenser och intervjuer är minst lika viktiga. Men däremot är risken stor att man gallras bort om det är många sökande till en tjänst om man inte har toppbetyg enligt den verbala betygsskalan, säger Georg Uggelberg.

Klicka på bilden för att se större version
Klicka på bilden för att se större version
klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro