ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Finaldags i Melodifestivalen: "Det är tjejernas år i år"

Anneli Sandberg · 7 Mar 2014
Uppdaterad 7 Mar 2014

Det är dags för final i Melodifestivalen och tio stycken bidrag ska göra upp om vem som ska representera Sverige i Eurovision Song Contest i maj. Håller storfavoriten Sanna Nielsen hela vägen? Eller tar skrällen” Ace Wilder hem det. Så här tycker Metros reporter Anneli Sandberg om finalisterna.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Anton Ewald ”Natural”

Anton Ewald har looken, dansen och fansen. Men han har inte sångrösten och han har inte låten. Han vill så gärna vinna i år men jag tror tyvärr att han är chanslös. Det är tjejernas år i år och Anton får nöja sig med att komma topp fem.

2. Ellen Benediktson ”Songbird”

Ellen står för kvalitet med sin sköra och vackra ”Songbird” och hon är ensam i sin genre vilket förstås är bra. Men är det henne man väljer att rösta på när det väl gäller? Jag tvivlar på det. En mittenplacering?

3. Alcazar ”Blame it on the disco”

Discokulan och scenshowen är Alcazars främsta vapen i kampen om segern. Men konkurrensen är stenhård och även om de är med och slåss i toppen så lär inte bli disco i Eurovision Song Contest den här gången heller.

4. Oscar Zia ”Yes we can”

Oscar Zia och Anton Ewald slåss om samma röster. Zias låt är bättre än Ewalds men Ewald har fler engagerade röstare och är ett kändare namn. Jag tror tyvärr att det betyder att Zia placerar sig i bottenskiktet.

5. Linus Svenning ”Bröder”

”Bröder” har fått ett enormt genomslag, det finns knappt en unge som inte kan nynna på den och den ligger tvåa på Spotify. Men i finalen tror jag att konkurrensen är för hård och att låten är på svenska är en nackdel. Slåss med Ewald om att komma topp fem.

6. Helena Paparizou ”Survivor”

Det här skulle jag säga är tävlingens dark horse. Helena har gått via Andra chansen och hon har inte haft en karriär i Sverige på länge. Men jag räknar inte bort hennes midtempo-ballad. Jag tror att hon är tokfarlig och placerar sig topp fem.

7. Yohio ”To the end”

I år har det varit ovanligt tyst kring Yohio och i finalen känns han nästan bortglömd. Han har ju trogna och röstningsbenägna fans och på repen kör han järnet men det kommer definitivt inte att räcka till vinst. Har svårt att se att han är med bland de fem bästa.

8. Sanna Nielsen ”Undo”

Proffsiga Sanna är favorit till vinsten på lördag. ”Undo” är bra och lär älskas av juryn och för mitt eget bästa borde jag säga att hon vinner. Men jag sticker ut hakan och säger att det gör hon inte. Hon faller på målsnöret för att vi inte vill skicka en ballad till Europa.

9. Panetoz ”Efter solsken”

Panetoz gör det Panetoz alltid gör. De bjuder på en fartfylld show fylld med glädje och dans. Det är så klart härligt men det kommer inte att räcka långt. De är inte med och slåss om någon vinst och jag tror till och med att det kan bli en jumboplats för killarna.

10. Ace Wilder ”Busy doin nothin”

Ace Wilder låter mest 2014. Låten är bra även utanför Melodifestival-bubblan och det märks på Spotify där hon ligger etta. Ace är den enda som kan ge storfavoriten Sanna en rejäl match och jag tror hon kan gå segrande ur den. Juryn kommer att avgöra det hela.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro