ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Finalen i Melodifestivalen 2019 – allt du behöver veta

Natalie Demirian · 8 Mar 2019
Uppdaterad 9 Mar 2019
John Lundvik, Hanna Ferm och Limaoo och Bishara finns bland favoriterna.

John Lundvik, Hanna Ferm och Limaoo och Bishara finns bland favoriterna. Foto: TT


Förra året var det Benjamin Ingrosso som vann hela rubbet – nu är det dags för en ny vinnare av sångfågeln. Metros Melloexpert Natalie Demirian har tippat vem som vinner Melodifestivalen 2019 och hur det går för alla andra bidrag.

klar

Artikellänk är kopierad

Så här ser startordningen ut i finalen:

1. ”Norrsken” – Jon Henrik Fjällgren, 2. ”Torn” – Lisa Ajax, 3. ”Hello” – Mohombi, 4. ”Victorious” – Lina Hedlund, 5. ”On my own” – Bishara, 6. ”Ashes to ashes” – Anna Bergendahl, 7. ”Chasing rivers” – Nano, 8. ”Hold you” – Hanna Ferm & Liamoo, 9. ”I do me” – Malou Prytz, 10. ”Too late for love” – John Lundvik, 11. ”Not with me” – Wiktoria, 12. ”I do – Arvingarna”.

Så här tror Metros Melloexpert Natalie Demirian att det kommer att gå:

På tolfte plats: Lina Hedlund – ”Victorious”

Lina Hedlund har ju verkligen pondus på scenen och glittrar som en discokula. Men jag tror att hon kommer att glömmas bort av tittarna och hamna på en jumboplats i det här tuffa startfältet.

På elfte plats: Lisa Ajax – ”Torn”

Lisa Ajax har försökt två gånger tidigare utan att lyckas, och det lär hon inte att göra den här gången heller. Hon har en fantastisk röst, men framträdandet berör inte så som hon så gärna vill att den ska göra.

På tionde plats: Nano – ”Chasing rivers”

Sist Nano var med 2017 gjorde han succé med ”Hold on” och var nära på att kamma hem det hela. Men i år tävlar han med en sämre låt, och dessutom är ”chockfaktorn” borta i år.

På nionde plats: Arvingarna – ”I do”

Det här är inte alls my cup of tea, men till och med jag har fått den här refrängen inpräntad i min hjärna. Det kommer att gå bra för Arvingarna om tittarna får bestämma, men internationella juryn kommer inte att tycka om det.

På åttonde plats: Malou Prytz – ”I do me”

Att den 16-åriga Malou Prytz och hennes poplåt gick direkt till final var välförtjänt, men nu när tittarna vet vad de har att förvänta sig tror jag att ”I do me” kommer att glömmas bort lite bland de andra bidragen.

På sjunde plats: Anna Bergendahl – ”Ashes to ashes”

Jag tror att Anna Bergendahls låt tjänade på att först behöva ta sig igenom andra chansen. ”Ashes to ashes” har bara växt och växt, men jag tror att Mello-fansen fortfarande är skakiga över det som hände sist Anna vann tävlingen.

På sjätte plats: Wiktoria – ”Not with me”

Wiktoria gick direkt till final, precis som hon gjorde de två tidigare gångerna hon tävlade i Mellon. Men årets bidrag är inte starkare än hennes tidigare försök i tävlingen, så varför skulle det gå bättre nu. Och den där duschen … varför?

På femte plats: Jon-Henrik Fjällgren – ”Norrsken”

Om inte Arvingarna är min grej så är Jon-Henrik Fjällgren v-e-r-k-l-i-g-e-n inte min grej. Men man får inte glömma att han är folkkär med ”Talang”-vinst, ”Let’s dance”-vinst och två tidigare Mello-år med bra placeringar i bagaget. Dessutom kanske den internationella juryn faller för jojken.

På fjärde plats: Mohombi – ”Hello”

Mohombi är ju av oklar anledning en större stjärna utomlands än i Sverige och har många världshits i bagaget. Det är ett snyggt nummer, och Mohombi är en stjärna, men tyvärr berör inte låten tillräckligt mycket för att nå topp tre.

På tredje plats: Hanna Ferm och Liamoo – ”Hold you”

Det är svårt att tippa om Hanna Ferm och Liamoo eller Bishara kommer trea eller tvåa. De förstnämnda har i skrivande stund den näst mest spelade låten på den svenska Spotify-topplistan och det råder ingen tvekan om att det finns en otroligt stark kemi mellan de tidigare ”Idol”-deltagarna på scenen. Plastskynkena får dock gärna försvinna från numret.

På andra plats: Bishara – ”On my own”

16-åringen som aldrig hade stått på en scen innan han gjorde entré i den fjärde deltävlingen är så charmig som det går att bli och kan lätt bli Sveriges svar på Justin Bieber i framtiden. Det, tillsammans med en fin röst och ett följe på sociala medier som bara växer och växer, gör att Bishara mycket väl kan ta hem segern.

Vinnare: John Lundvik – Too late for love”

Rösten. Gospelkören. Utstrålningen och glädjen på scenen. Både förstaplaceringen på Spotify-topplistan och oddsen säger att John Lundvik tar hem det här, och det gör även jag. Allt annat vore fel.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro