ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Finalisterna om kvällens seger: "Jag höll på att trilla av stolen"

Emma Björkman · 1 Mar 2014
Uppdaterad 2 Mar 2014

Helena Paprizou gick segrande ur duellen mot Outtrigger. Och debutanten Linus Svenning slog ut veteranen Martin Stenmarck. – Det känns helt sjukt, säger Linus Svenning.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter två rafflande dueller fick Melodiferstivalen sina sista två finalister. SVT meddelade under lördagskvällen att  röstningsresultatet för Andra chansen är verifierat och att inga spår av maskinell röstning har identifierats den här gången.

Inför den sista duellen stod det mellan Linus Svenning, State of Drama och Martin Stenmarck. Och då fick Linus Svenning en blackout. – Det blev svart. När jag fick veta att jag hade gått till final blev jag speechless. Jag höll på att trilla av stolen, säger Linus Svenning till Metro i greenroom efter sändningen. Han lovar att fira rejält på efterfesten innan han ska åka hem och ladda batterierna inför finalen i Friends arena nästa helg. ­ – Jag tror ingenting inför den. Jag vet bara att det kommer att bli hårt, säger han. Han passar på att skicka en hälsning till Metros läsare: – Tack så jättemycket till alla som röstat för att ni tror på mig. Även Helena Paparizou måste ladda om inför finalen. – Jag är jätteglad. Jag ville verkligen till final. Jag känner mig bekräftad och som att min låt har vuxit, säger hon och ler brett.

Hon passar också på att hylla Outtrigger som hon mötte i duellen. – Ja, klart att jag vill hylla mina motståndare, inom citationstecken. De är så himla bra. Jag tror att deras låtar kommer att toppa listor, säger Helena Paparizou. Hon passar också på att tacka ”svenska folket för att ni har röstat på mig” innan hon förkunnar att nu blir det ”party party”. – Jag ska fira med gott umgänge. Och jag kanske ska dansa, jag gjorde det på välkomstfesten och då var det en himla fart. 

Helena Paparizou och Linus Svenning tog de sista två finalplatserna i årets Melodifestival.
Helena Paparizou och Linus Svenning tog de sista två finalplatserna i årets Melodifestival.Foto: Janerik Henriksson/TT

Läs mer: Blandade känslor för Outtrigger och Stenmarck

Läs mer: SVT om teknikstrulet – Datorerna låste sig

Läs mer: Nu vet SVT vilket bidrag som röstfuskade

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro