ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

FINANS mobil

Stockholm Hanna Göransson · 19 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Snart har du samma tv-utbud i mobilen som i tv-soffan. I augusti testar Telia Sonera och Nokia att sända tv direkt till mobiler via det digitala tv-nätet. Telia Soneras testlicens gäller i tre månader och försöket kommer att pågå i Stockholm och Göteborg. Redan idag kan man se tv i mobilen via 3G genom att ladda ner tv-sekvenser till sin mobil. Den nya tekniken, DvB-h, Digital Video Broadcast handheld, har till skillnad från sändningarna via 3G inga begräsnignar i antalet samtidiga tittare. Under försöket används Nokias mobil N92. - Det är som vanligt tv, fast i mobilen, säger Nokias produktchef Andreas Lundin. Vi har helt enkelt byggt ihop en tv-mottagare och en mobil.

Vad som kommer att sändas under försöket är inte klart. Just nu pågår förhandlingar med ett antal tv-bolag. Under testperioden kommer ett fåtal kanaler att erbjudas men på sikt ser Anders Bruse, chef för produkter och tjänster på Telia Sonera Sverige, en kapacitet på 10-15 kanaler.

Men det är inte bara Telia Sonera och Nokia som satsar på den nya tekniken. Mobiltillverkare och operatörer världen över hoppas att mobil-tv ska bli en storsäljare inom något år.

Även på Teracom planerar man att lansera mobil-tv. Ett testnät finn redan i Stockholm och ska testas under hösten.

Hanna Göransson [email protected]

Produktbilder finns på nokia.com/press. produktbilder. Bildtext: Nokia N92 har 2,8 tums skärm

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro