ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Finansspel med inbyggda risker

Marina Ferhatovic · 6 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Syskonen Gustav, Magnus och Elin Persson har uppfunnit brädspelet Risky Business. 

Syskonen Gustav, Magnus och Elin Persson har uppfunnit brädspelet Risky Business.  Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Satsa, bluffa eller hålla hårt i plånboken? I finanskristider lär brädspelet Risky Business dig att tänka rätt när du gör affärer.– Risktagandet kan påminna om hur det fungerar på finansmarknaden. Man lär sig att satsa i rätt läge men också att inte vara för girig, som till exempel investmentbankerna i USA, säger Magnus Persson, 25.

Han studerar vid Handelshögskolan i Göteborg och har tillsammans med syskonen Gustav, 22, och Elin, 19, som båda pluggar på Chalmers, utvecklat ­fråge­spelet där kunskap och förmåga att bluffa ger pengar – precis som i verkligheten. Ovanpå det ­be­höver man allmänbildning och affärssinne – också det precis som i verkligheten.– Vi har spelat brädspel sedan vi var små, men vi brukade ändra på spelen och hitta på egna regler. För tre år sedan bestämde vi oss för att göra ett eget spel på riktigt, säger Magnus Persson.

Och så föddes Risky Business.– Det gäller att riskera i rätt ögonblick och tänka strategiskt. Man kan slå en kunnigare spelare genom att bluffa.Spelet finns nu att köpa ute i butik.

klar

Artikellänk är kopierad

Marina Ferhatovic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro