ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Finnen på näsan var cancer: "Önskar att det inte var så synligt"

Alva Forsberg Fierro · 3 Okt 2015
Uppdaterad 3 Okt 2015
Brees cancertumör skars bort och för att rekonstruera toppen på hennes näsa transplanterade läkarna hud från hennes huvud till näsan.

Brees cancertumör skars bort och för att rekonstruera toppen på hennes näsa transplanterade läkarna hud från hennes huvud till näsan. Foto: Bulls


Bree, 28, fick hudcancer på näsan och var tvungen att skära bort nästoppen. Nu har hon fått en ny näsa tack vare en hudtransplantation från huvudet.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i januari 2013 som Bree Towner. 28, från i Illinois i USA upptäckte en röd liten blemma på näsan. Hon reflekterade inte särskilt mycket över pricken utan trodde att den skulle försvinna av sig själv, rapporterar Daily Mail

– Den såg ut en helt vanlig finne, säger Bree till tidningen.

Den sommaren flyttade hon till soliga Florida där hon spenderade dagarna solandes vid stranden och poolen.

Fläcken på näsan vägrade läka, så efter semestern bokade hon tid hos en hudläkare som efter en biopsi konstaterade att fläcken inte var cancerogen.

Men sju månader senare hade den röda pricken blivit dubbelt så stor. Bree gjorde därför ytterligare ett läkarbesök och i januari 2014 fick hon det negativa beskedet: Fläcken var en hudcancertumör. 

►LÄS MER: Svensk studie: Större risk för cancer om du är lång

Tumören skars bort under en operation och för att rekonstruera toppen på hennes näsa transplanterade läkarna hud från hennes huvud till näsan. I dag är hon cancerfri men under läkningsprocessen har Bree mått väldigt dåligt på grund av hur hennes näsa sett ut.

– Efter operationen var jag självmordsbenägen. Folk på stan har stirrat på mig så att vistas i offentliga miljöer har varit fruktansvärt, säger Bree och tillägger:

– Det är grymt att jag är cancerfri men jag önskar att konsekvenserna inte var så synliga.

Trots att cancern är borta finns det fortfarande risk för att hon drabbas igen och att hennes kropp stöter bort den nya huden på näsan. 

– Jag är uppmärksam på varje lite prick, finne eller pormask jag får i ansiktet eftersom jag är rädd för att det kan vara cancer, säger hon. 

►LÄS MER: Komikern Christine Meltzers starka inlägg om cancer hyllas av tusentals

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro