ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Finnes: 500 arbeten med högt i tak

Elisabeth Nilsson · 13 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Mattias Holgersson

 På Arlanda flygplats finns 250 företag etablerade och jobben finns inom hela servicesektorn. – Just nu har vi runt 500 lediga jobb, säger Anders Månsson på Arlandas arbetsförmedling.– På en flygplats är det en stor tillgång att ha folk med många olika bakgrunder, säger Anders Månsson.För att locka nya förmågor till flygplatsen ordnades i går en mässa där intresserade kunde möta arbetsgivarna. Råkade du missa den? Bara lugn, rekryteringen kommer att fortsätta via arbetsförmedlingen. Alla över 20 år välkomnas att söka.– Att ha jobbat på Arlanda är en bra erfarenhet om man sedan vill söka sig utomlands. Det är en internationell miljö med mycket puls, säger Anders Månsson.

På plats träffar Metro tre före detta arbetskamrater som är sugna på nytt jobb. Lite oväntat är det den flygrädda Åsa Johansson som funderar på att bli flygvärdinna. Laila Ylisirniö och Veronica Lindberg vill helst stanna kvar på marken som check-in-personal.– Jag har varit reseledare förut men nu vill jag bo i Sverige och då tror jag att flygvärdinneyrket är ett bra sätt att ändå få resa mycket, säger Åsa Johansson.

klar

Artikellänk är kopierad

Elisabeth Nilsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro