ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fira in våren i Göteborg med dessa tips

Jesper Lögdahl · 12 Apr 2018
Uppdaterad 12 Apr 2018

Foto: Pixabay


"Släpp fångarne loss – det är vår". Det är titeln på filmen av Tage Danielsson och det är sant. Det är dags att fira att våren och värmen är på väg. Här är några tips som gör dig glad, nyklädd och kärleksfull i helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Auktionsverket Kulturarena, Tredje Långgatan 9Värmen och romantikens årstid gör sig påmind och det ska du fira med klassiska tryckare på balladklubben True Love på lördag. Här levereras de bästa tryckar-hitsen, så ta med någon du tycker om och kramas hårt. Kvällen bjuder även på en hemlig gästartist. Nu råkar jag veta vem det är och lovar att det är värt att gå dit. Undertecknad är självskriven så – får jag lov?

Bio Roy, Kungsportsavenyen 45För den som inte tar flyget till Tyskland för att uppleva Berlinfilharmonikernas vårkonsert går den att se här i Göteborg, då den livesänds på Rio Roy på fredag. För insatta är detta sannolikt stort, det är nämligen nye chefsdirigenten Kirill Petrenko som håller takten.

Världskulturmuseet, Södra Vägen 54Med våren kommer även behovet av en ny garderob och nu kan du byta bort gamla kläder mot nya. Eller snarare mot andras. På Världskulturmuseet arrangeras på lördag Klädbytardagen. Ta med max fem plagg och byt till lika många nya. Både miljövänligt och gratis. En rolig idé. Men kom ihåg – inga trasiga kläder. That’s a no no.

SlottsskogenFågelsång, skog och vårpigga djur, kan man önska sig mer när våren gör sig beredd att spricka ut i full blom? Ja, kanske, men det är härligt att gå i Slottsskogen också. Framför allt är det kul att vandra runt i djurparken och titta på hjortar, älgar och sälar. Solklart val för barnfamiljer.

UteserveringarI Göteborg har en del uteserveringar blommat upp, så om du inte redan har suttit i solen och druckit något gott så ska du göra det nu. Bjud med någon som du inte träffat på länge och så tjötar ni öronen av varandra. Eller så tar du en timme för dig själv och solar i ett härligt hörn på valfri restaurang eller kafé. Gött!

Jesper Lögdahl, dj & chefredaktör World in Property

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro