ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fira midsommar i Göteborg

Jesper Lögdahl · 19 Jun 2018
Uppdaterad 19 Jun 2018

Foto: bengt-re/ Wikimedia commons


Äntligen är höjdpunkten i juni här - midsommarafton! Har du inte redan bestämt dig för var någonstans du ska klä midsommarstången är de här tipsen speciellt till dig. Här får du veta var du bäst firar in sommaren.

klar

Artikellänk är kopierad

SlottsskogenFör den som inte vill lämna stan och samtidigt ha en klassisk midsommarafton är Slottsskogen perfekt. Förutom att du själv kan hoppa till ”Små grodorna” blir det dansuppvisning av Västanvinds folkdanslag. Sägs vara ett storartat framträdande.

Tjolöholms Slott, FjäråsFör den som har barnen med sig och vill ha hoppborg, ponnyridning och andra grejer, ta er till Tjolöholms Slott. Under midsommarhelgen brukar det, tydligen, samlas kring 5 000 personer här på slottet. Firandet börjar redan vid 13.00 och pågår hela dagen.

LÄS MER
6 snapsar till midsommar

SkärgårdenDet är ju så klart en mängd olika midsommarfiranden runt om på öarna i skärgården som ni kan ta er till. Bland annat kan ni åka till Vrångö i den södra skärgården där det är firande från klockan 15.00. Här är det förutom dans runt stången, livemusik och dragkamp för den som vill ha det. I norra skärgården är Öckerö ett bra alternativ med fest på Öckerö Hembygdsgård.

Liseberg, Örgrytevägen 5För dig som kanske inte bara vill dansa runt stången utan även åka någon trevlig karusell eller äta på restaurang är nog stadens tivoli rätt plats att ta sig till. Innerstan är i övrigt så gott som död den här helgen men kaninerna i Kaninlandet strövar på och chokladhjulen på Liseberg bör snurra som om det inte fanns någon morgondag. Stämpla in vid 11.00 och gå hem tolv timmar senare. Perfekt!

LÄS MER
Goda nyheten: Rikligt med jordgubbar till midsommar

Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10Vill slå ett slag för midsommardagen också. Fortsätt fira genom att se matchen mellan Sverige-Tyskland i Fotbolls-VM. Detta görs på ett föredömligt sätt på Clarion Post vid Drottningtorget. Här har hotellets soliga terrass fått en finfin storbildsskärm för alla fotbollstokiga. Matchen börjar 20.00, men gå dit tidigare och njut av värmen redan innan avspark och landa efter gårdagens storfest.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro