ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Firandet slutade med chocknota – felbeställde vin för 27 000 kronor 

Emma Björkman · 10 Nov 2014
Uppdaterad 10 Nov 2014

Foto: Alamy / All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Mannen var ute på restaurang och bad servitrisen rekommendera en flaska vin. När notan kom in fick han en chock. Vinet han trodde kostade 270 kronor kostade i själva verket över 27 000 kronor.

En man vid namn Joe Lentini var ute med nio kollegor på en affärsmiddag i Atlantic City. Han och två kollegor bestämde sig för att dela på en flaska vin. Eftersom han inte hade så stora vinkunskaper bad han servitrisen rekommendera en passande flaska. – Hon pekade på en flaska i menyn. Jag hade inte mina glasögon så jag frågade hur mycket vinet kostade och hon sa ”Trettiosju och femtio”, säger Joe Lentini till NJ.com.

Han trodde att det innebar att vinet kostade 37,50 dollar men i själva verket låg prislappen på 3 750 dollar.

När notan kom in fick de en chock – kalaset gick på nästan 35 000 kronor. Vinsflaskan Screaming eagle, Oakville 2011 kostade över 27 000 kronor. Mannen förklarade att han uppfattat att flaskan skulle ha kostat 270 kronor och efter en diskussion fick han veta att restaurangen kunde gå med på att sänka notan till 2 200 dollar, motsvarande 16 300 kronor.

Hädanefter kommer Joe Lentini att själv välja sitt vin från vinlistan. – Jag kommer inte be en servitris rekommendera vin, säger han.  Hur smakade det dyra vinet då? – Det var inte jättegott, det var inte hemskt utan det var okej, säger Joe Lentini.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro