ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fischers Wolfsburg spelar för trippeln

Filip Joelsson · 24 Maj 2018
Uppdaterad 24 Maj 2018
Nilla Fischers Wolfsburg möter Lyon i kvällens final i Champions League.

Nilla Fischers Wolfsburg möter Lyon i kvällens final i Champions League. Foto: IBL


I kväll möts tyska Wolfsburg och franska Lyon i damernas Champions League-final. Nilla Fischers Wolfsburg siktar på trippeln efter att ha vunnit både ligan och inhemska cupen.

klar

Artikellänk är kopierad

I lördags vann Nilla Fischers Wolfsburg den tyska cupen. Drygt en vecka tidigare hade laget säkrat titeln i Bundesliga. I kväll kliver Fischer ut som lagkapten i Champions League-finalen mot Lyon i Kiev, och har då chansen att kamma hem trippeln.

– Jag blir nervös bara jag tänker på det. Det är sjukt skönt att vi är i final. Vi har varit riktigt bra i år så vi förtjänar verkligen att vara där. Och vi har förutsättningar att kunna vinna, säger Nilla Fischer till Expressen.

Att besegra Lyon i en Champions League-final är dock allt annat än en lätt uppgift. Precis lika dominanta som Wolfsburg varit i den tyska ligan under året, har Lyon varit i den franska.

Lyon har dessutom varit något av ett spöke för Wolfsburg de senaste åren. 2016 föll laget mot Lyon på straffar i Champions League-finalen, och i fjol skickade Lyon ut Fishers lag i kvartsfinalen.

Fischer, som redan har ett Champions League-guld med Wolfsburg från 2014, hoppas på seger igen.

– Rent känslomässigt är det skönt att redan ha det där Champions League-guldet. Men att vinna en gång till med Wolfsburg, att vara kapten i det laget, det skulle vara så jäkla häftigt, säger hon till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro