ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fiska upp kvällens middag

Peter Löwendahl-Nyrén · 29 Jun 2012
Uppdaterad 29 Jun 2012
Ewa Falklind och Åsa Westlund från Fjällorna, en fiskeklubb för fiskeintresserade tjejer, kör i dag med flugfiske i Vallgraven. – Men det som är bäst här är mete,  med en maggot, små fluglarver, säger Ewa Falklin. 

Ewa Falklind och Åsa Westlund från Fjällorna, en fiskeklubb för fiskeintresserade tjejer, kör i dag med flugfiske i Vallgraven. – Men det som är bäst här är mete,  med en maggot, små fluglarver, säger Ewa Falklin.  Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Att fiska upp sin middag på väg hem från jobb eller skola låter som en lantlig syssla. Men det är fullt möjligt även här i centrala Göteborg.

– Göta älv är ju väldigt artrikt, säger Markus Lundgren, fiskevårdskonsulent på Sportfiskarna. 

Han berättar att man behöver skaffa Gula kortet för att få fiska i Vallgraven och kanalerna som leder till den, liksom uppströms från Göta älvbron. Nedströms från bron är det fritt fiske, men man ska följa Gula kortets regler.

– Det finns bestämmelser om hur mycket fisk man får ta upp, minimimått och sådant, säger han.

Ewa Falklind och Åsa Westlund från fiskeklubben Fjällorna fiskar gärna havsöring vid Röda Sten, eller längre ut längs kusten, men det händer att de står vid Vallgraven också.

– Vi var nere vid Vallgraven i år på Tjejfiskets dag, där går det också in öring. Men då fick vi inget, säger Ewa Falklind.

Men är fisken i Vallgraven verkligen okej att äta?

– Vi hänvisar till Livsmedelsverket, och enligt Livsmedelsverket kan du i princip äta allting, men inte för mycket, säger Markus Lundgren. 

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl-Nyrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro