ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Fiskar och bananer" var safariresa och renovering

Anders Göransson · 13 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Exklusiva safariresor till Sydafrika, renovering av villan i Djursholm, omfattande arbeten på lyx­båten. Den förre mediechefen lät företaget betala allt, enligt anklagelserna.Under posten ”Fiskar och bananer” misstänks produktionsbolagets chefer ha dolt egna utgifter på många miljoner kronor under början av 2000-talet. Mediechefen ska själv ha spenderat närmare 7 miljoner kronor, enligt den stämningsansökan som nu är klar mot honom.

Enligt branschtidningen Dagens Media ska 17 olika bolag ha levererat tjänster och varor till mediechefen och låtit hans företag betala.

Några exempel ur stämningsansökan:

• Ett byggbolag fakturerade arbeten för 2,3 miljoner för en rad olika tv-produktioner. I själva verket rörde sig merparten om arbeten på mediechefens båt.

• Ett bolag som specialiserat sig på köks- och badrums­design fakturerade 210 000 kronor för interiörarbeten på en dokusåpa. I stället blev det ett väldigt fint badrum i mediechefens villa.

• ”Scenografikostnader” på 66 875 kronor för en tv-gala gick i själva verket till dynor och gardiner i mediechefens båt.

• En affärsresa till USA för tre medarbetare kostade 125 000 kronor, men var i själva verket en lyxresa till Sydafrika för mediechefen och hans familj.

• Mediechefen beställde renovering av fritidshuset i Dalarna för 375 000. Han hävdade att en dokusåpa skulle spelas in där.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro