ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fittjas ungdomar mötte politikerna

Isabel Nilsson · 25 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Representanter från samtliga partier, med undantag från Centern, kom till Ungdomens hus i Fittja på torsdagskvällen och svarade på ungdomars frågor om bla studiebidrag och fritidsgårdar.                        

Representanter från samtliga partier, med undantag från Centern, kom till Ungdomens hus i Fittja på torsdagskvällen och svarade på ungdomars frågor om bla studiebidrag och fritidsgårdar.                         Foto: Isabel Nilsson


klar

Artikellänk är kopierad

17 500 fler högskoleplatser och höjt studiebidrag om s vinner valet. Fler hyresrätter i södra Botkyrka och fler fritidsgårdar. Så lät det när politikerna mötte Botkyrkas ungdomar i en politisk debatt i Ungdomens Hus i går. Lokalen fylldes snabbt med unga som ville ha svar på sina frågor inför valet. S, v och mp vill höja studiebidraget. Men de borgerliga partierna håller inte med. – Vi vill uppmuntra folk att arbeta. Extrajobb ger en fot in på arbetsmarknaden, säger Willy Vitela, fp. Arbetslösheten är en het fråga. Alliansen pratar gärna om sänkt skatt. Bo Clausson, kd menar att svartjobben skulle minska om man sänkte skatten. Vänsterpartiet har ett annat förslag. – Vi vill ge 200 000 arbetslösa ett arbete inom offentliga sektorn istället för bidrag, säger Seluah Alsaati, v. Då finns det personal på fritidsgårdar, sjukhus och skolor, säger hon.BLANDAT BOENDE För att öka integrationen mellan södra och norra Botkyrka vill politikerna se mer av blandat boende. Politikerna är överens om att det är genom att blanda hyresrätter och bostadsrätter man når den bästa effekten. Valdeltagandet i Botkyrka förra valet var endast 56 %. Emanuel Ksiazkiewicz, ordf. Ungdomsfullmäktige, tycker att politikerna bör vara mer konkreta med vad de vill göra. Ungdomsfullmäktige har ordnat flera politiska debatter runtom i Botkyrka de senaste veckorna, besökt skolor och köpcentrum för att öka valdeltagandet i Botkyrka.

klar

Artikellänk är kopierad

Isabel Nilsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro