ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fixa bästa lunchen själv

Menyse.com · 13 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Kickstarta med av en extra god matlåda till lunch

klar

Artikellänk är kopierad

Mättande moussaka

Till 4 portioner

Moussaka:4 röda paprikor2 msk olivolja500 gram nötfärs100 gram parmesanost10 gram basilika2 dl tomatsås (se topprecept)

Morotssallad:4 morötter3 sticklökar/smålökar40 gram pinjenötter2 msk olivolja1/2 citron

Tillagning1. Tillaga tomatsås. Sätt ugnen på 200 grader. Ringla olivolja i en ugnssäker form. Dela paprikan på längden. Ta bort det vita.Sätt in i ugnen i 20 minuter.2. Blanda färs med tomatsås. Peppra och salta. 3. Skala morötter och skiva tunt på snedden. Skala och finhacka lök. Torrosta pinjenötterna i en panna på medelhög värme i några minuter. Blanda med olja och pressa citron över.4. Riv parmesan. Ta ut paprikan. Lägg färs i paprikan, sedan basilikablad och toppa med ost. Lägg på en paprika ovanpå, sedan färs och basilika igen. Sätt tillbaka i ugnen i 15 minuter.

Pannbiff med svamp

Till 4 portioner

Pannbiff:100 gram portabellasvamp500 gram nötfärs2 msk olivoljasalt och peppar2 dl tomatsås (enligt topprecept)

Tillbehör: Edamame- och äppelsallad

Tillagning1. Börja med tomatsåsen. Tillaga tillbehör enligt separat recept.2. Finhacka svampen. Stek i panna utan matfett tills all vätska dunstat. Lägg åt sidan. Sätt ugnen på 200 grader.3. Blanda färs, tomatsås och svamp. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till portionsbiffar.4. Stek biffarna några minuter på var sida. Lägg över i ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.

Äppelsallad med ingefära

Till 4 portioner

300 gram edamamebönor (utan balja)30 gram färsk ingefära1 stor rödlök2 msk olivolja4 syrliga äpplen1 dl vatten1/2 citronHavssalt

Tillagning1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner edamamebönorna. Koka i 3 minuter. Ta ur bönorna och låt svalna.2. Rensa bort kärnhusen från äpplena och skär i mindre bitar. Finhacka ingefära. Skala och skiva rödlök.3. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i ingefära och rödlök och stek i några sekunder.4. Lägg i äpple och tillsätt vatten. Låt småputtra i cirka 20 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna.5. Blanda äppelröran med edamamebönorna. Pressa över citronjuice.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro