ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fixad balkong höjer värdet

Lena Noalt · 7 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Stylade uteplatser en lönsam investering

klar

Artikellänk är kopierad

FÖRE: En halvtrist balkong lockar inte direkt till köp och drar därmed  ner priset på bostaden.
FÖRE: En halvtrist balkong lockar inte direkt till köp och drar därmed  ner priset på bostaden.Foto: BENJAMIN REMBSON
EFTER: Den stylade balkongen har fått blommor, korgar, filtar, lyktor och kuddar. Skeppsgolvet gör att den lilla balkongen ser större ut.
EFTER: Den stylade balkongen har fått blommor, korgar, filtar, lyktor och kuddar. Skeppsgolvet gör att den lilla balkongen ser större ut.Foto: BENJAMIN REMBSON
Ilvas hylla Nice i galvaniserat järn passar på den lilla balkongen, 2 499 kronor.
Ilvas hylla Nice i galvaniserat järn passar på den lilla balkongen, 2 499 kronor.

Med rätt styling av bal­kongen eller träd­gården stiger både mysfaktorn och priset på din bostad.Homestyling av bostadsrätter är vanligt för att höja värdet inför en försäljning. Nu är det dags att ta steget ut och styla uteplatsen. Elisabeth Magnusson är inredningsjournalist och stylist och fixar allt från radhusträdgårdar till minibalkonger genom egna företaget Stylisterna i hem och trädgård.– Entrén är viktigast, trasiga grindar och staket ger inget bra intryck.

Skapa vackra och inbjudande blickfång med blommor. Lyktor med brinnande ljus skapar en lugn och varm stämning. Öar av växter samlade på ett ställe i trädgården är bättre än en blomma här och där.Elisabeth Magnusson tycker att allt för många hem och trädgårdar ser likadana ut när de är färdigstylade, så lika att de är svåra att skilja åt. En personlig uteplats kommer folk ihåg.– Några stolar i glada färger, roliga krukor, mysiga kuddar och lyktor kan höja vilken trist radhusplätt som helst.

Även på den lilla balkongen finns det mycket att göra för att få fram den mysiga känslan som tilltalar många potentiella köpare.– Ett bord med två stolar signalerar gemenskap, blommor och grönska ger en känsla av ombonad frodighet.Många glömmer att öppna balkongdörren på lägenhetsvisningen, det ska man göra även om det är kallt. Eftersom folk ofta vill gå ut och provsitta kan det vara bra att ha kuddar och plädar i stolarna och en matta på golvet.    

klar

Artikellänk är kopierad

Lena Noalt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro