ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fjärde gången gillt för BWO

TT Spektra · 20 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det ska bli fjärde gången gillt för BWO i Melodifestivalen. Och trion har redan siktet inställt på Moskva. - Efter Perrellis käftsmäll i Belgrad tror jag att svenska folket är mogna att tänka i nya banor, säger Alexander Bard. BWO har hunnit bli veteraner i Melodifestivalen, med tre låtbidrag tidigare i Melodifestivalen. Men trion har aldrig nått ända fram och blivit Sveriges bidrag i schlager-EM.

Nu hoppas de att balladen "You're not alone" ska övertyga tv-tittarna och juryn tillräckligt för en Moskvabiljett. - Det är en optimal låt för Moskva, eftersom den är skriven med Eurovision i tanken. Det är ju dramatiska ballader som har funkat bäst på senare år och Sverige måste komma tillbaka och slåss i toppstriden. säger Alexander Bard, lika ogenerat som alltid. Bard menar att BWO redan har en stor publik i Europa, som skulle garantera dem framgång i schlager-EM. - Vi behöver inte åka till Albanien och mima låtarna på en krog, som Charlotte Perrelli. Eftersom vi är ett så etablerat namn hamnar vi direkt i de stora tv-showerna, säger han.Men dramatiska ballader har inte fungerat lika bra i Melodifestivalen? - Det skiter vi i. Vi tror att svenska folket är mogna att tänka i nya banor, efter käftsmällen med Perrelli i Belgrad förra året. För en utländsk publik var hennes låt bara samma, gamla svenska schlager igen.Hur ser ni på den övriga konkurrensen i Leksand? - Vi bryr oss inte i dem. Inte ett dugg, säger Alexander Bard.

klar

Artikellänk är kopierad

TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro