ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flakuthyraren blåste studenter på 300 000

Anders Göransson · 30 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Nina Fischer och Simon Underwood är blev lurade av flakuthyraren.

Nina Fischer och Simon Underwood är blev lurade av flakuthyraren. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Hundratals gymnasieungdomar i Stockholm har fått sitt studentfirande förstört av en bedragare. Han skulle ordna studentsläp åt minst 20 klasser, men pengarna är borta och mannen har försvunnit.

Totalt misstänks mannen ha förskingrat över 300 000 kronor.

– Vi tycker att hela studenten känns förstörd, säger Nina Fischer, 19 år. Hon och klasskamraterna på Skärholmens gymnasium samlade ihop 17 000 kronor till ett studentflak. De fick kontakt med en 24-årig man som lovade att ordna fram ett släp med musikutrustning och allt.

– Vi diskuterade hur flaket skulle se ut, vilka dekorationer vi ville ha. Allting var klart, vi hade betalat och fått kontraktet.

– Men så ringde han i lördags och sa att han hade gjort av med alla våra pengar. Han hade festat runt, köpt kläder och resor, satsat på aktier, säger Nina.

ANNONS PÅ INTERNET Skärholmseleverna hade, liksom ett tjugotal andra klasser, fått kontakt med mannen via nätsajten Studentskiva.com, där han hade en annons. På sajten varnar man nu för 24-åringen och uppmanar alla drabbade att polisanmäla honom. Företaget har också lämnat en egen polisanmälan mot mannen och  gör nu allt för att lösa situationen så att ingen drabbas.

– Vi håller på och försöker hitta åkare åt alla som haft kontakt med den här mannen. Vi får antagligen ta lån och lägga ut en massa pengar ur egen ficka, men vi försöker lösa det, säger Erik Balck, en 22-årig student som driver sajten tillsammans med en kamrat.

FESTADE UPP PENGARNA Enligt honom har ett 20-tal klasser anlitat mannen och de första signalerna om att något var skumt kom i onsdags när en bekant till 24-åringen sa att denne skulle resa till Grekland dagen därpå.

Erik tog kontakt med mannen. – Han erkände direkt. Han sa att han hade festat upp pengarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro