ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fläskkotlettfrilla tecken på makt

Johan Nylander · 28 Mar 2013
Uppdaterad 28 Mar 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Att kamma hårt bakåt med gelé döljer inte bara en begynnande flint. Det sänder också signaler om makt. För kvinnor gäller däremot volym.

Socionomen Lars Holmberg är bedrövad över hur trista frisyrer de flesta företagsledare inom det svenska näringslivet har. Det uppger han i en intervju med Svenska Dagbladet. Chefer i Nordamerika och Europa har i sådana fall betydligt mer självsäkra och kreativa frillor.

Men det finns en hårläggning som sticker ut i Sverige: backslicken, även kallad kotlettfrillan. Aktieprofilen Christer Gardell, finansmannen Sven Hagströmmer och den tidigare Volvobossen Leif Johansson är exempel.

– Man använder sig av någon typ av pomada eller gelé för att få håret att ligga platt mot skallen. Ofta döljer frisyren en begynnande flint och ju tjockare hår man har desto snyggare, säger han till SvD Näringsliv.

Kvinnors motsvarighet till maktfrisyr är en stil á la Farrah Fawcett, med mycket hår och mycket volym. SEB-chefen Annika Falkengren är ett exempel.

– Det är ganska mycket power i kvinnor med den typen av frisyrer, säger Lars Holmberg till SvD.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro