ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flaskvatten snart lika pinsamt som en suv

Per Grankvist · 16 Feb 2011
Uppdaterad 16 Feb 2011
Köpt vatten på flaska är snart lika otrendigt som att köra en miljöovänlig stadsjeep. Paris Hilton borde alltså snarast sluta med Fiji-vattnet om hon vill vara cool.

Köpt vatten på flaska är snart lika otrendigt som att köra en miljöovänlig stadsjeep. Paris Hilton borde alltså snarast sluta med Fiji-vattnet om hon vill vara cool. Foto: Montage/Scanpix/All Over Press


Miljöfarliga transporter skapar antitrend

klar

Artikellänk är kopierad

DEBATT. Kritiken mot flaskvatten blir alltmer högljudd. I USA ska förbud stoppa den miljöovänliga trenden och i Storbritannien driver miljövänner just nu en jättekampanj. Nu spår analytiker att ”antitrenden” snart blir lika stor i Sverige.

Staden San Francisco har förbjudit den egna administrationen att köpa in vatten på flaska. Orsaken är dels att man inte vill medverka till de utsläpp som är resultatet av att transportera vatten hundratals mil, dels att man tycker att det är slöseri med skattepengar när man har kranvatten av hög kvalitet.

I New York, liksom i London, pågår också en kampanj för att få invånarna att välja kranvatten i stället.

I spåren av klimatdebatten har det tidigare så hippa Fiji Water fått häftig kritik då man producerar mer än en miljon flaskor per dag på en ö där över hälften av invånarna inte har tillgång till rent vatten. Flera trendanalytiker hävdar att det snart kommer att vara lika pinsamt att synas med en flaska vatten som att köra en bensintörstig stadsjeep.

– Det signalerar att man inte har koll på vilka miljöeffekter som den egna konsumtionen har, säger Rebecca Crusoe, trendanalytiker på PR-byrån Mahir som spår att trenden snart når Sverige.

– Vi svenskar är både trendkänsliga och miljömedvetna och har kranvatten i världsklass. Då finns det ingen anledning att välja dyrt flaskvatten från utlandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Per Grankvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro