ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fler barn ringer Bris under sommarlovet: "Allvarsgraden har ökat"

Valerie Kaspersen · 22 Aug 2018
Uppdaterad 22 Aug 2018
Bris har tagit emot fler samtal detta sommarlovet än föregående.

Bris har tagit emot fler samtal detta sommarlovet än föregående. Foto: IBL


Enligt en ny rapport från Bris ökade barns samtal till organisationen med 2 procent under sommaren, jämfört med förra sommaren. Samtal om hur barnen drabbas när samhällets stödinstanser inte fungerar har fördubblats.

klar

Artikellänk är kopierad

Sommarlovet innebär för många barn en paus från skolan, tid för lek och vänner. Men många drabbas hårt då flera stödinsatser inte är tillgängliga under sommaren eller har långa kötider.

– Det är mycket oroande att allvarsgraden har ökat i samtalen under denna sommar. Barns samtal till Bris visar att samhällets stöd inte fungerar och inte räcker till, något vi larmat om upprepade gånger. Ingen ska behöva tänka på självmord på sitt sommarlov, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare för Bris, i ett pressmeddelande.

Mellan juni och augusti 2018 ökade antalet samtal om självdestruktivitet och självmordstankar med 46 procent respektive 41 procent jämfört med samma period 2017.

– Många politiker har lyft frågan och lovat krafttag nu i valrörelsen. Efter valet om några veckor vill vi se att det börjar hända saker snabbt, ett barn som mår dåligt ska inte behöva vänta en dag till. Alla barn ska ha snabb tillgång till likvärdig, kvalitativ, säker och individuellt anpassad stöd och vård i hela vårt land, säger Magnus Jägerskog.

pil
Hit kan du vända dig om du mår dåligt

BrisHemsida: www.bris.seTelefon: 116 111

SjälvmordslinjenHemsida: www.mind.seTelefon: 90101

Jourhavande medmänniskaHemsida: www.jourhavande-medmanniska.seTelefon: 08 – 702 16 80

HjälplinjenTelefon: 0771-22 00 60

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro