ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fler beviljas förtidspension av F-kassan

Johan Nylander · 22 Feb 2013
Uppdaterad 22 Feb 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Det har blivit enklare att bli förtidspensionär i Sverige jämfört med för några år sedan – trots att Försäkringskassans regler är exakt samma. Det skriver Dagens Nyheter.

Drygt var tredje person som ansöker om förtidspension, sjukersättning, nekas idag. För bara tre år sedan var det hela hälften av alla som fick avslag av Försäkringskassan.

Under 2012 blev 10.000 personer förtidspensionärer i Sverige, och DN skriver att utvecklingen kan fortsätta om Försäkringskassans nya trend håller i sig. Det var från augusti förra året som beviljningarna kraftigt började öka. Under december var avslagen så låga som 28 procent.

Ingeborg Watz Forslund, chef för Försäkringskassans arbete med sjuk- och aktivitetsersättning, tror att nedläggningen av tidsbegränsad sjukersättning kan ligga bakom fenomenet.

– Vi har pratat en del om möjliga orsaker till den här nedgången, men vi har inga säkra svar, säger Ingeborg Watz Forslund, till DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro