ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fler bokar paketresan själv

Leif Oldenburg · 5 Jun 2012
Uppdaterad 5 Jun 2012
Fler bokar paketresan själv – Vi brukar alltid åka hela familjen, säger Simon Winer, 32, läkare i Stockholm, här med sönerna Samuel 2,5, och Yael, 11 månader. Senast var vi till Vietnam. I sommar blir det västkusten, hälsa på släkt och vänner. Vi åker alltid reguljärt, aldrig provat på charter.

Fler bokar paketresan själv – Vi brukar alltid åka hela familjen, säger Simon Winer, 32, läkare i Stockholm, här med sönerna Samuel 2,5, och Yael, 11 månader. Senast var vi till Vietnam. I sommar blir det västkusten, hälsa på släkt och vänner. Vi åker alltid reguljärt, aldrig provat på charter. Foto: Gustav Gräll


Svenskarna har blivit världsvana. När vi ska på utlands-semester väljer bara var fjärde de traditionella charterbolagen.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag flyger 60 procent av svenskarna reguljärt till semestermålet. Bara 26 procent bokar en charterresa mot 37 procent för tio år sedan. Övriga väljer bil, buss eller tåg, enligt tidningen Vagabonds Resebarometer.

Men enligt Hans Remvig, reseanalytiker på konsult-företaget Resurs, betyder inte siffrorna att charterbolagen ligger i dödsryckningar.

– Tvärtom. Flygresandet har ökat totalt sett och charterresenärerna har inte blivit färre. I stället är det reguljärflyget som har vuxit enormt mycket.

I dag arrangeras många paketresor genom de reguljära flygbolagen. Även resor till populära storstäder går ofta med reguljärflyg. 

Och de har blivit säkrare: 

– Förr var det bara backpackers som reste reguljärt till Asien. I dag bokar äldre par in egna långresor utan att tveka, säger Hans Remvig.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro