ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fler danskar shoppar i Malmö 30-procentig

Johan Mårtensson · 16 Dec 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Dorthe och Kim Scheuer från Köpenhamn har tagit bilen till Malmö för att strosa och shoppa. – Här är väldigt fint, säger Kim Scheuer.

Dorthe och Kim Scheuer från Köpenhamn har tagit bilen till Malmö för att strosa och shoppa. – Här är väldigt fint, säger Kim Scheuer. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Fler danskar shoppar i Malmö30-procentig ökning sedan förra julens rekordnivåer”Danskarna har verkligen upptäckt Malmös stadsmiljö och butiker”

För ett år sedan strömmade danskarna till Malmö och räddade stadens julhandel. Nu åker ännu fler danskar hit.- Danskarna har verkligen upptäckt Malmös stadsmiljö och butiker. De åker hit för att shoppa kända varumärken och design, säger Pia Sandin, vd för Malmö citysamverkan.Enligt en färsk undersökning från Öresundsbron shoppar 84 procent av alla danska fritidsresenärer som åker över bron. Under november ökade antalet som åkte över bron med 26 procent jämfört med samma månad i fjol. Första veckan i december var ökningen 30 procent, enligt statistik över så kallade Bropassresenärer.- De allra flesta danskar som åker bil över bron har Bropass. Det kan visserligen vara fler som väljer denna resform nu, men det är helt klart också en faktisk ökning av danska fritidsresenärer, säger Britt Andresen, analyschef vid Öresundsbron.Det är till och med en viss ökning jämfört med i mars, då valutakursen gjorde Malmöshoppingen betydligt gynnsammare för danskar.Köpenhamnskan Dorthe Scheuer gillar Malmös affärsutbud.- Här är många bra butiker som inte finns i Köpenhamn. Jag har köpt kläder till mig själv, och kommer nog att köpa lite julklappar. Sedan ska vi handla mat och godis som är mycket billigare här än hemma, säger Dorthe Scheuer.

Johan Mårtensson

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro