ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fler får kostnadsfri tandvård från årsskiftet – det här innebär beslutet

Fredrik Samuelson · 19 Okt 2018
Uppdaterad 19 Okt 2018

Foto: Pixabay


Att gå till tandläkaren är kanske inte så kul – och inte är det billigt heller. Men från årsskiftet ska fler få kostnadsfri tandvård.

klar

Artikellänk är kopierad

Under regeringens mandatperiod har den avgiftsfria ungdomstandvården successivt utökats från 19 till 22 års ålder.

Från den första januari 2019 höjs åldersgränsen igen. Tandvården blir avgiftsfri för barn och unga till och med det år då de fyller 23 år.

– Det är få under 23 år som har fasta anställningar i dag, många pluggar och arbetar på osäkra kontrakt. Då ska inte ekonomin göra att unga väljer bort att ha koll på och ta hand om sina tänder. Målet med att steg för steg höja åldern då det är avgiftsfritt att gå till tandläkaren handlar om att säkerställa att våra unga fortsätter gå till tandläkaren också när de börjat arbeta och studera, säger socialminister Annika Strandhäll (S) i ett pressmeddelande.

Gränsen för tandvårdsbidrag höjs till 24 år

Som en konsekvens av den höjda åldersgränsen för fri tandvård höjs samtidigt åldersgränsen för att få det förhöjda allmänna tandvårdsbidraget till 24 år.

Besluten är i enlighet med vad som beslutades i den senaste budgeten.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro