ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fler får stå på Lidingöbanan

Tobias Sahlén · 11 Sep 2012
Uppdaterad 10 Sep 2012
Madeleine och Emelie Rahme ser, till skillnad från flera andra Lidingöbor, fram emot de nya tågen. – Trängseln är inte så farlig. Jag ser hellre att tågen är handikapp- och barnvagnsvänliga, säger Madeleine. 

Madeleine och Emelie Rahme ser, till skillnad från flera andra Lidingöbor, fram emot de nya tågen. – Trängseln är inte så farlig. Jag ser hellre att tågen är handikapp- och barnvagnsvänliga, säger Madeleine.  Foto: Lotta Bergseth


Lidingöborna tvingas att stå i Lidingöbanan under rusningstid. Men trängseln riskerar att bli än värre när antalet sittplatser i framtida tåg blir färre.

klar

Artikellänk är kopierad

SL köper in nya tåg till Lidingöbanan som ska rustas upp med start nästa sommar. Antal sittplatser kommer dock att decimeras med 44 procent enligt Göran Tegnér (FP), vice ordförande i trafiknämnden i Lidingö kommun.

– De nya tågen har bara en vagn och 80 sittplatser vilket innebär 960 sittande per timme och riktning. Enligt mina beräkningar riskerar därför 59 procent av resenärerna att få stå i framtiden. Det är helt oacceptabelt och något vi påpekat  i varje utlåtande i ärendet. Det är skandal att SL inte lyssnar på oss Lidingöbor.

Nyheten om färre sittplatser oroar även Lidingöborna som redan i dag får trängas i vagnarna.

– Det är redan mycket trångt i rusningstid och folk får stå upp i gångarna, berättar Ellen Wändahl och får medhåll utav Nikolaus Hansson.

– Det gäller inte bara under rusningstid. Det är fullt på tågen även under andra timmar på dagen. Vi behöver större tåg.

SL bekräftar att de nya tåg som köpts in till Lidingöbanan har färre sittplatser än dagens tåg.

– Enligt våra beräkningar kommer de dock vara tillräckliga. Dessutom ökar vi antal avgångar i takt med att regionen växer, säger Jesper Pettersson, presstalesman på SL.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro