ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fler företag vill betala lön efter prestation

Rickard Lindholm · 5 Jan 2011
Uppdaterad 11 Feb 2011
Din prestation ska avgöra hur mycket pengar du får.

Din prestation ska avgöra hur mycket pengar du får. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Utbildning och erfarenhet kan i framtiden tappa i betydelse för din lön. Allt fler företag vill sätta lönen efter prestation.

Vad du presterar på jobbet kommer i framtiden bli viktigare för din lön. I en undersökning från kontorsföretaget Regus så säger nästan var tredje företag i norden att de vill införa prestationsbaserad lön.– Det innebär att företagen vill kunna sätta lönerna efter till exempel hur mycket man fakturerar eller hur aktiv man är, säger Michael Barth, vd för Regus Norden.En sådan utveckling skulle kunna leda till mycket större variation i lönerna på en arbetsplats även bland personer som jobbar med samma tjänst.– Den här lönesättningen är vanligast inom säljbranschen men han nu spridit sig till andra branscher, säger Michael Barth.Undersökningen är gjord bland 232 företag i Norden inom olika branscher. Företagen har sedan valt ut vad som var viktigast för dem inför 2011. Allra viktigast var att nyanställa, något hälften av företagen vill göra.– Det som var minst intressant för företagen är kanske inte så överraskande. Bara tre procent säger att de vill låna mer under nästa år. Intressantare då är att endast fem procent säger att de vill minska sin personal nästa år, säger Michael Barth.

klar

Artikellänk är kopierad

Rickard Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro