ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fler kvinnor har gripits när de anmält våldtäkt

Aron Andersson · 19 Jul 2013
Uppdaterad 22 Jul 2013
Fler kvinnor har gripits när de anmält våldtäkt

Fler kvinnor har gripits när de anmält våldtäkt Foto: Lise Åserud / Scanpix


Den 24-åriga norskan är inte först att dömas till fängelse efter att ha blivit våldtagen. I Dubai är fallen flera.

klar

Artikellänk är kopierad

En 24-årig norsk kvinna har dömts till fängelse i Dubai, efter att hon blivit våldtagen. Rättväsendet trodde inte på kvinnan och valde att döma henne för att ha haft sex utanför äktenskapet.

Företaget där kvinnan jobbade valde att sparka henne. Det får nu mycket hård kritik.

Men det är inte första gången något liknande inträffar, skriver Aftonbladet. Redan 2010 berättade en 23-årig brittisk kvinna för The Sun att hon råkat ut för samma sak då hon firat sin förlovning i Dubai.

Kvinnan ska ha tuppat av på damtoaletten och först dagen efter insett att hon blivit våldtagen. Hon och fästmannen gick till polisen tillsammans. – Jag berättade att jag hade blivit våldtagen, men de frågade mig hur många gånger jag hade haft sex i hotellrummet med min fästman och vilka sexställningar jag föredrog, berättade den 23-åriga kvinnan för brittiska The Sun.

Polisen skrattade åt hennes svar och grep både henne och fästmannen för sex utanför äktenskapet. Anklagelserna släpptes först efter att de båda intygat att de ingått äktenskap i en muslimsk ceremoni flera månader tidigare.

Aftonbladet skriver även om ett fall som inträffade redan 2008, då australiska Alicia Gali greps efter att ha anmält en våldtäkt. Hon jobbade själv i baren på ett hotell. Det sista hon minns från kvällen är att en kollega la is i hennes glas. När hon vaknade på sitt rum var hon naken och blåslagen.

Efteråt fick hon veta att säkerhetsvakter hittat tre män som gömt sig i hennes rum. Men när hon anmälde våldtäkten greps hon själv och dömdes till slut till fängelse i ett år, för att ha haft sex utanför äktenskapet.

► LÄS MER: Våldtagen norska dömd till fängelse i Dubai

► LÄS MER: Svenskgrundat företag sparkade våldtagen norska

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro