ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fler omhändertagna vid nazistdemonstration

Micke Larsson/TT · 7 Dec 2013
Uppdaterad 7 Dec 2013
Polisen omhänder tar några motdemonstranter när Svenskarnas parti arrangerade en manifestation i Lidköping på lördagen.

Polisen omhänder tar några motdemonstranter när Svenskarnas parti arrangerade en manifestation i Lidköping på lördagen. Foto: Adam Ihse/TT


Polisen omhändertog 24 personer i samband med lördagens demonstrationer i Lidköping. Men inget större bråk eller skadegörelse förekom.

klar

Artikellänk är kopierad

Partiordföranden Stefan Jacobsson när Svenskarnas parti arrangerade ett fackeltåg i Lidköping.
Partiordföranden Stefan Jacobsson när Svenskarnas parti arrangerade ett fackeltåg i Lidköping.Foto: Adam Ihse/TT
Motdemonstranter en bit bort.
Motdemonstranter en bit bort.Foto: Adam Ihse/TT

Fackeltåget som det rasistiska, högerextrema Svenskarnas parti (SVP) anordnade hade omkring 150 deltagare. Tysta, men med taktfasta trummor, gick demonstranterna genom Lidköpings centrum. Sedan hölls ett möte på Nya stadens torg, där partiet satte upp sin talarstol på trappan till det gamla rådhuset, som blivit en symbol för staden. Fyra talare avlöste varandra.

Alla blev utbuade av deltagarna i den motdemonstration, med några hundra deltagare, som Ung vänster och SSU höll på en parkering i utkanten av det stora torget.

Polisen i Västra Götaland hade en stor styrka på plats för att säkerställa att båda demonstrationerna kunde genomföras. Torget var noga avspärrat med kravallstaket. När SVP:s möte avslutats, vid 19-tiden, fick alla demonstranter lämna torget på de gator och vägar som polisen anvisade.

Elva personer omhändertogs under eftermiddagen och kvällen för att på olika sätt ha stört SVP:s demonstration. 13 personer omhändertogs, och kördes iväg med buss, för att de inte följt polisens anvisningar när demonstrationerna upplöstes.

klar

Artikellänk är kopierad

Micke Larsson/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro