ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fler poliser säger upp sig: "Uppenbart att myndigheten är oförmögen att hantera våra löner"

Hugo Ewald · 10 Jun 2017
Uppdaterad 11 Jun 2017
"Poliser under 40 år tjänar sämst och lämnar gatan."

"Poliser under 40 år tjänar sämst och lämnar gatan." Foto: Johan Nilsson/TT


Hittills i år har 394 poliser lämnat polismyndigheten och istället sökt sig till andra jobb, rapporterar SVT. Framför allt handlar det om de låga lönerna. Många poliser söker sig också bort gatan.

klar

Artikellänk är kopierad

394 stycken. Så många poliser i Sverige har lämnat polismyndigheten hitills i år. Bara i Stockholm har 51 poliser lämnat in sina brickor hittills under 2017, rapporterar SVT.

Samtidigt lämnar poliserna gatorna. På fyra månader har Stockholm fått 152 färre uniformerade ingripandepoliser, som alltså är de poliser som rycker ut när personer ringer 112.

I januari 2015 fanns det i Sverige 6 886 ingripandepoliser i tjänst. I april 2017 var den siffran 6 485, visar en granskning från Svenska dagbladet. Bara mellan januari och april i år har Sverige gått från 6 763 till 6 485 ingripandepoliser.

Anledningen till att så många poliser lämnat är framför allt att man anser sig vara underbetald. Många som lämnar polismyndigheten har istället gått till Migrationsverket och Skatteverket där lönerna är högre.

– Poliser under 40 år tjänar sämst och lämnar gatan. Det är just de vi behöver ha kvar, säger Andreas Strand, polisförbundet Stockholm, till SVT.

Till SVT säger Hanif Azizi, områdespolis i Rinkeby, att det ”kokar” inom poliskåren.

– Det är uppenbart att myndigheten är oförmögen att hantera våra löner. Och i slutändan är de duktiga driftiga poliser som säger upp sig då de anser att de är värda mer.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro