ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fler soldater till Afghanistan

Stockholm TT · 27 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Totalt kommer våra styrkor i Afghanistan att öka från cirka 6 300 till ungefär 7 700, sade Browne på måndagen. -Det står alltmer klart att just nu, när det handlar om de mest krävande uppgifterna i de mest utmanande delarna av Afghanistan, är bara vi och ett litet antal nyckelallierade beredda att träda fram, tillade han syrligt. Samtidigt som Browne bekräftade uppgifterna som cirkulerat sedan britterna meddelade en neddragning med 1 600 man i Irak tillkännagav Turkiets utrikesminister Abdullah Gül i Kabul ytterligare 200 turkiska soldater till Afghanistan. -Från och med april . . . uppgår antalet turkiska soldater till cirka 1 000, sade Gül på besök i Kabul. De brittiska förstärkningarna sätts successivt in under sommaren.

Sammanlagt finns omkring 35 000 Nato-soldater inom fredsinsatsen Isaf i landet. USA, som leder Isaf, har också den separata OEF, en mer hårdför styrka som jagar al-Qaida och uppgår till över 10 000 soldater.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro