ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fler svenskar vill göra som Kim Jong-Ils son

Tomas Lundin · 1 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
I dagarna befordrades diktatorn Kim Jong-Ils okände son Kim Jong-Un till Nordkoreas andreman och arvtagare. Allt fler svenskar vill precis som den unge diktatorsonen bli befordrade.

I dagarna befordrades diktatorn Kim Jong-Ils okände son Kim Jong-Un till Nordkoreas andreman och arvtagare. Allt fler svenskar vill precis som den unge diktatorsonen bli befordrade. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Svenskarna är mindre sugna på en befordran än bland andra indier och slovaker. Men trenden går mot mer karriärlystnad. I somras skrev metrojobb.se om att bara tre av tio svenskar jobbar aktivt för att bli befordrade på jobbet, enligt en undersökning från bemanningsföretaget Randstad. I en webbfråga på metrojobb.se svarade bara hälften av läsarna att de ville bli chef på sitt jobb.Men den svenska kanonsommaren verkar ha givit nya krafter. I den senaste Randstad-mätningen har andelen svenskar som jobbar för en befordran ökat med åtta procent. Det betyder inte att svenskarna är karriärsugna ur ett internationellt persoektiv. Det är fortfarande bara bland norrmännen som en mindre andel jobbar aktivt för en befordran bland de 26 länder som är med i undersökningen. De låga siffrorna kan bero på att titlar och befattningar är mindre viktiga i de skandinaviska länderna, där vi är mer fokuserade på vad vi kan uträtta, kommenterade ledarutbildaren Lars-Johan Clemedson den förra Randstad-mätningen..– I Sverige kan vi kalla chefen Lennart, medan vi bara behöver komma till Tyskland för att chefen ska kallas Herr Direktor.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro