ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fler svenskar vill lära sig arabiska

Johan Mårtensson · 11 Nov 2013
Uppdaterad 11 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Intresset för att lära sig arabiska har ökat kraftigt i Malmö. Tidigare har studieförbunden haft svårt att locka nybörjare, men nu är efterfrågan stor.

– I våras var första gången som vi upplevde ett söktryck till arabiskan. Nu har vi även flera reserver, säger Lotta Holmberg, verksamhetsutvecklare på ABF i Malmö.

På Folkuniversitetet har man till och med startat en extrakurs med anledning av att så många vill lära sig språket.

– Vi har fått starta två nybörjarkurser i Malmö. En vanlig höst är det max ett tiotal personer som läser arabiska hos oss men nu är det 24, säger Anna Svensson, kommunikatör på Folkuniversitetet och en av eleverna under höst.

Hon sökte till kursen eftersom hon har vänner från Syrien.

– Arabiska är kul, men visst är det svårt också. Man får större förståelse för invandrare som ska lära sig svenska, säger hon.

Enligt läraren Linda Diab, som undervisat på Folkuniversitetet i snart 30 år, beror det ökade söktrycket sannolikt på att Malmöborna hör arabiska allt mer.

– Man kommer ju i kontakt med språket väldigt ofta i Malmö nu, säger hon.

Flera av eleverna har nytta av språkkunskaperna i arbetslivet, men för Ellen Bjerborn handlar det främst om ett konstnärligt intresse.

– Jag tycker att det arabiska alfabetet är så vackert och visuellt, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro