ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fler tjuvåker i kollektivtrafiken – kostar flera miljoner

Anna Andersson · 13 Okt 2011
Uppdaterad 13 Okt 2011
Skånetrafiken har tappat flera miljoner – bland annat på grund av resenärer med falska sms-biljetter.

Skånetrafiken har tappat flera miljoner – bland annat på grund av resenärer med falska sms-biljetter. Foto: Drago Prvulovic /Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

När sms-biljetter infördes i juni var tanken att det skulle bli smidigare för resenärerna att resa kollektivt. Men nu har det gett bakslag för Skånetrafiken som tappat flera miljoner – bland annat på grund av resenärer med falska sms-biljetter. – Vi ligger drygt 30–40 miljoner sämre än vi hade räknat med. En del befarar vi beror på att betalningsmoralen har sjunkit bland våra resenärer, i år har dubbelt så många åkt fast med ogiltig biljett jämfört med förra året, säger Mats Persson (FP), regionråd med ansvar över kollektivtrafiken i Skåne. Han är djupt oroad över att antalet tjuvåkare ökat och säger att det påverkar möjligheten att kunna bygga ut och utveckla kollektivtrafiken i framtiden.

Kan det bli så att ni slutar med sms-biljetter? – Inte som det ser ut just nu. Men om fusket blir för alarmerande så kommer vi till en punkt där vi måste ställa oss frågan om vi verkligen kan ha kvar det här, säger Persson.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro