ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flera anställda fick tack-brev i julklapp – resten fick mat för 450:-

Alva Forsberg Fierro · 22 Dec 2015
Uppdaterad 22 Dec 2015

Foto: Alarmy


Många medarbetare på Icas lager i Helsingborg är djupt missnöjda efter årets julklappsutdelning. Det kändes väldigt snålt”, säger en medarbetare till Helsingborgs Dagblad.

klar

Artikellänk är kopierad

Medan direktanställda fick mat för 450 kronor i julklapp fick de bemanningsanställda ett mejl där Proffice tackar för arbetet under året. Där informerar de även att de skänker pengar till Röda korset och Läkare utan gränser som julklapp till de anställda, skriver HD

– Vi fick ett mejl där det står att de donerat pengar i vårt namn. Det kändes väldigt snålt och budget. Vi vet inte ens hur mycket de donerat. Om man åtminstone fått ett vykort i brevlådan så hade det kanske mer känts som en julklapp, säger en fackordförande som jobbat på lagret sedan 2008.

►LÄS MER: Julklappen till kommunens städare: Nya namnskyltar att ha på jobbet

Flera av de bemanningsanställda har jobbat på lagret länge och tycker det är tråkigt att de inte får samma sak som alla Ica-anställda. Proffice menar att de vill behandla alla sina anställda lika.

– Vi har verkligen tänkt efter. Den här gåvan känns viktig i år. Julgåvan är lika för alla de över 10000 anställda i vår koncern. Nästan alla våra konsulter jobbar ute på olika kundföretag, men är anställda hos oss, säger Maria Uggla, presschef på Proffice till HD.

►LÄS MER: Här är Kamprads julklapp till personalen

Ica ger inte bemanningsanställda någon julklapp, däremot får alla som har varit anställda på Ica från 1 november och även samhallanställda julgåvan.

– Jag förstår om det kan upplevas tråkigt för personer som har gjort ett bra jobb för Ica, men de är inte  anställda här. I de flesta fall tror vi att deras arbetsgivare visar uppskattning genom en julgåva, säger Anna Hedström, pressansvarig på Ica.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro