ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Flera brutala rån i Borås – offer utsattes för skenavrättningar

Hugo Ewald · 6 Sep 2017
Uppdaterad 6 Sep 2017
Arkivbild.

Arkivbild. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix/TT


Tio brutala rån har på kort tid inträffat i centrala delar av Borås. Rånarna, beväpnade med knivar och pistoler, har ibland utsatt offer för skenavrättningar med hjälp av skjutvapen som tryckts mot deras huvuden. Det rapporterar Borås tidning.

klar

Artikellänk är kopierad

Under helgen rånades en man i centrala Borås och kom att bli inlagd på Södra Älvsborgs sjukhus på grund av sina skador. Mannen hade näsfrakturer och hade utsatts för sparkar mot ryggen.

Det är ett av ett tiotal brutala rån som under den senaste tiden inträffat i Borås, rapporterar Borås tidning. Rånen har varit särskilt brutala, och rånarna har varit beväpnade med knivar och pistoler.

I vissa fall har till och med så kallade skenavrättningar ägt rum, där rånarna gjort mantelrrörelser med pistoler och tryckt av dem mot offrens huvuden utan att avlossa skott.

De flesta av rånen har enligt Borås tidning skett under helgnätter i samband med att stadens krogar börjat stänga.

– Vi jobbar så hårt vi kan med detta. Men jag kan inte gå in på vad vi gör, säger Hans Andrén, gruppchef vid Boråspolisen och spaningsledare, till Borås tidning.

Polis misstänker att det är samma person som ligger bakom flera av rånen, då bland annat tillvägagångssättet stämmer överens.

Fallen är flera. Ett par rånades i Borås under natten till lördagen av tre maskerade yngre män. Kvinnan hölls fast av två av männen medan den tredje följde med mannen hem. Där blev mannen under hot bestulen på mobiler, en dator och en spelkonsol. Rånaren tog också mannen bankkort och tvingade till sig koden.

Hans Andrén säger till Borås tidning att han vill undvika panik och rädsla för att vistas ute.

– Det är klart att man bör vara försiktig. Men det är ju farligt att säga att människor inte ska ge sig ut nattetid. Det får inte bli för upphaussat.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro