ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flera döda i attack i Afghanistan

Valerie Kaspersen, Annica Ögren · 13 Maj 2018
Uppdaterad 13 Maj 2018
Ingen har tagit på sig dådet ännu.

Ingen har tagit på sig dådet ännu. Foto: Wikimedia commons


Flera explosioner har ägt rum i staden Jalalabad i östra delen av Afghanistan. Minst 15 människor har dött, däribland ett barn och över 40 är skadade, enligt lokala myndigheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Strider bröt ut under söndagen mellan afghanska säkerhetsstyrkor och en grupp okända attentatsmän när de stormade en myndighetsbyggnad, rapporterar AFP.

– Runt lunch skakade ett stort boom byggnaden. Då såg jag minst två beväpnade personer ta sig in i byggnaden. Mina vänner sprängde för att gömma sig och jag hoppade ut genom ett fönster, berättar ett vittne för AFP.

Den första explosionen ska ha ägt rum vid ingången till myndighetsbyggnaden och orsakats av en bilbomb. De beväpnade attentatsmännen tog sig då in. Det ska även förekommit skottväxling mellan de två parterna. 

– Jag såg två rickshawförare på marken som fått sina armarna bortsprängda, säger ett vittne till Reuters.

Händelsen inträffade i ett folktätt område av staden med många andra officiella byggnader i närheten, däribland en skola med upp till 1000 flickor, som stängdes in när striderna rasade.

Ingen har tagit på sig dådet ännu, men talibanerna har sedan länge varit i uppror mot regeringen. Även terrorrörelsen IS är aktiv i landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro