ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flera dödsfall i påsktrafiken

Björn Berglund, Filip Joelsson · 29 Mar 2018
Uppdaterad 30 Mar 2018
Olyckor rapporteras från flera håll i påsktrafiken.

Olyckor rapporteras från flera håll i påsktrafiken. Foto: TT/IBL


Flera svåra olyckor inträffade på vägarna under skärtorsdagen. En man och en kvinna i 40-årsåldern omkom när de frontalkrockade med lastbil på Värmdö och en 65-årig man avled efter en frontalkrock norr om Strängnäs.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid 13-tiden på torsdagen frontalkrockade en lastbil och en personbil frontalkrockat på länsväg 274 på Värmdö. Två personer, en man och en kvinna, avled av sina skador, skriver Aftonbladet.

Enligt räddningstjänsten var sammanlagt fyra personer inblandade i olyckan. Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Men ingen är delgiven misstanke. Det handlar om att vi vill ta reda på vad som har hänt. Personbilen har av okänd anledning kommit över i lastbilens körfält och frontalkrockat, säger Jonas Winlöf, stationsbefäl vid polisen i Stockholm syd till Aftonbladet.

Vid 17-tiden frontalkrockade två bilar på väg 55 norr om Strängnäs. Två fick föras till sjukhus och vägen stängdes tillfälligt av i båda riktningarna, rapporterar SVT.

Under torsdagskvällen rapporterade Aftonbladet att en 65-årig man avlidit på sjukhus till följd av sina skador. Den andra personen, en 35-årig man, vårdades under kvällen fortfarande på Karolinska i Stockholm.

Vid Norrköping inträffade vid 14.30-tiden en seriekrock med fem fordon på E4. Trafiken stod helt still i södergående riktning i höjd med Klinga och bilar fick ledas om via Kimstad.

En person fick föras till sjukhus, rapporterar P4 Östergötland.

Ett snöoväder med hårda vindbyar drabbade under torsdagen delar av Skåne, särskilt Österlen. SMHI gick ut med en klass 1-varning och uppmanade bilister att ta det extra lugnt, rapporterar SVT Nyheter.

I det dåliga väglaget i regionen rapporterades flera trafikolyckor. Bland annat krockade två bilar på väg 108 vid Haglösa, norr om Trelleborg. Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet, enligt SVT.

SVT rapporterar också att tre olyckor med lastbilar inträffade vid tre olika tillfällen på E6 i Skåne. Två av olyckorna skedde vid Trelleborg och en i höjd med Landskrona.

Räddningstjänsten i Skåne har bland annat förberett sig med bandvagnar för att klara snökaoset, skriver Kvällsposten.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro