ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flera förgiftade – av butikssallad

John Lindblom · 9 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Minst fem personer insjuknade bara i förra veckan i matförgiftning sedan de köpt och ätit salmonellasmittad rucolasallad från vanliga livsmedelsbutiker.Enligt smittskyddsenheten i Stockholm har samtliga ätit samma salmonellasmittade sallad som nyligen drogs tillbaka från importören i Helsingborg.

Just importerade grönsaker och frukt ligger bakom allt större andel matförgiftningar i Sverige. Enligt Livsmedelsverkets senaste siffror orsakas nästan var sjätte anmäld magsjuka av kontaminerade grönsaker eller frukt från mataffären eller restaurangen.– Eftersom vi äter alltmer grönsaker och dessutom importerar från allt fler länder ökar nu också antalet matförgiftade av dessa produkter, säger Nina Carnehed på Livsmedelsverket.

Två personer från Stockholm, två från Skåne och en från Göteborg har drabbats av den återkallade spanska rucolasalladen.

Återkallandet av Helsingborgsföretaget gäller La Veneta-produkter. Wild Rucola, Ekologisk ruccolasallad, Mix herb sallad, Mesclum och Radiccihio-Rucola.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro